5 gode grunner til å kjøpe elbåt

 

Vår GW 601 på tur i skjærgården rundt Lyngør

Elbåter har kommet for å bli. De siste årene har det vært en jevn økning i både elektrifiseringer av gamle båter og i kjøp av nye elbåter, og vår GW 601 har blitt et populært valg når man skal kjøpe elbåt!

Er du i tvil om du bør gå til anskaffelse av en elbåt, har vi noen gode argumenter for hvorfor det er en god idé:

 

1. Stillegående

For det første er elbåter helt stillegående. Dette gir en behagelig tur for alle ombord, og ikke minst blir det mer sosialt. Med elbåt kan til og med den som kjører være med i samtalen med alle de andre ombord. Når du ikke har en støyende motor som overdøver alt annet, får du også en helt annen nærhet til sjøen og dyrelivet. Båtlivsundersøkelsen fra 2018 viser at naturopplevelse og friluftsliv er sterke drivkrefter for båtfolk i Norge, sammen med frihetsfølelse og sosialt samvær på sjøen. Fred og ro er også svært viktig. Hele 70% identifiserte disse forholdene som «viktige» i undersøkelsen.

 

2. Ingen dårlig lukt

Kanskje enda bedre er at du slipper eksos- og oljelukt. Hvor mange av oss har ikke sittet i en båt og skulle nyte en fin tur, så blir alt overskygget av kvalme på grunn av en dårlig kombinasjon av bølger, eksos og varm olje? Vi er ganske sikre på at det er mange barn rundt omkring som vil sette stor pris på å slippe nettopp dette.

 

3. Ingen diesel- eller oljesøl

Med mangel av diesel og olje slipper du også masse søl. Bilde under taler vel for seg selv når det kommer til dette, hadde det ikke vært deilig med en renere båt uten diesel og oljesøl?

4. Vedlikehold

En annen viktig faktor er vedlikehold. Med elbåt trenger du ikke lenger å ha med deg verktøykasse på båttur. Det er slutt på å bruke ferien på å skru på motoren. I tillegg er det generelt lite vedlikehold, det er ingen serviceintervaller og ingen oljeskift. Det eneste vi anbefaler er at du sprayer eller smører koblingene et par ganger i året, avhengig av hvor mye du bruker båten. Billigere vedlikehold i kroner og timer skal du lete lenge etter!

 

5. Miljøvennlig alternativ

Sist, men ikke minst er det et mer miljøvennlig alternativ. Ifølge Båtlivsundersøkelsen, pluss et estimat for økning de siste to årene, er det i dag ca 800 000 motoriserte fritidsbåter i Norge. Summerer man mengden olje, drivstoff og eksos over én sesong er det tydelig at dette fører til store utslipp. Utslipp det er vanskelig å gjøre noe med. Elbåt er derfor en god start på løsningen. Du er med på å forme fremtidens båtliv, og du redder havet litt samtidig.

 
Forrige
Forrige

- Å kunne skli rundt uten lyd i en kalkstein-natur med kritthvit sandbunn er en drøm!

Neste
Neste

Maks-målet på vår Dealflow-kampanje er nådd!