- Å kunne skli rundt uten lyd i en kalkstein-natur med kritthvit sandbunn er en drøm!

Håvard Lund ved The Arctic Hideaway. Foto: The Arctic Hideaway

TIdligere i år leverte vi elektrifisering av en gammel fiskebåt til Fordypningsrommet Fleinvær, The Arctic Hideaway. Vi har spurt lederen Håvard Lund om han kunne si noen ord om hvordan han har opplevd å få en elektrisk båt til sin turistvirksomhet:

Jeg tok kontakt med Green Waves etter å ha sett en filmsnutt av en elektrifisert snekke i Trondheimsfjorden. Jeg siklet etter en GW 601 i noen uker, men fant fort ut at pris og bruksbehov ikke passet meg og mitt behov. 

Fordypningsrommet Fleinvær -The Arctic Hideaway er et overnattingssted med 10 senger for utleie vest for Bodø. Fleinvær er et beskyttet vær med 350 holmer og skjær, hvor det å kjøre tur er helt fantastisk selv om tung sjø herjer på utsiden.

“Fuglene slipper deg nærmere, makrellstimen i juli brydde seg ikke og i februar er det 17m sikt rett ned.”

— Håvard Lund, The Arctic Hideaway

Foto: The Arctic Hideaway

Green Waves foreslo å hjelpe meg med å finne et skrog, hvilket de gjorde på Sørlandet vinteren 2021. Gjenbruk av et glassfiber-skrog fra 1980 føltes, og var helt riktig. Green Waves satte i en 7,5kW motor og tilhørende batteripakke og kjørte båten nordover på bil i juni 2021.

Oppfølgingen har vært enormt bra. Jeg har kunnet sende filmsnutter til teknisk leder Jakob, og han har svart umiddelbart. Den eneste svakheten til nå er den manuelle punchingen av batterinivå. Det føles tryggere at en automatisk måler vet batterinivå nådd.

Båten som er elektrifisert ligger ved kai på bildet, og skal være ute hele året. Foto: The Arctic Hideaway

 Men dette tar ikke luven fra det viktigste, bruken: Å kunne skli rundt uten lyd i en kalksteins-natur med kritthvit sandbunn er en drøm. Fuglene slipper deg nærmere, makrellstimen i juli brydde seg ikke og i februar er det 17m sikt rett ned. Båten blir liggende ute i vinter og vi gleder oss vilt!

Få tilbud om elektrifisering av din båt her!

Forrige
Forrige

Vi skal ansette flere ledere!

Neste
Neste

5 gode grunner til å kjøpe elbåt